donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Prijsopdrijving basisgoederen in de Gompertstraat

lees ook ...

OGA-directeur: Esther Stichting krijgt na ruim 20 jaar grond...

Op maandag 7 augustus 2023 heeft het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) de samenwerking met de Esther Stichting hervat en nieuwe afspraken vastgelegd. Onder leiding van Indersing Gangabis...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft in de afgelopen dagen onderzoek uitgevoerd bij enkele winkels aan de Gompertstraat, na een binnengekomen klacht.

De ECD constateerde dat er prijsopdrijving was op basisgoederen. Tijdens de controle bij H.B. Supermarkt aan de Gompertstraat constateerde de ECD dat de verkoopprijs van enkele goederen hoger was dan wat het moest zijn. Een kilo uien werd verkocht voor SRD 130 terwijl de verkoopprijs SRD 92.85 moet zijn op basis van de aankoopbon van de winkelier.

Soya olie werd voor SRD 85 verkocht, terwijl de verkoopprijs SRD 81.30 moest zijn. Verder is er prijsopdrijving geconstateerd op zout, babyvoeding van het merk Nutrilon, Pick-Wick thee en gist van het merk Pakmaya.

De ECD heeft verder tijdens de controlewerkzaamheden bij Y. Supermarkt geen uien in voorraad aangetroffen. Bij een prijscontrole volgens de basis- en strategische goederen lijst, zijn er geen overtredingen geconstateerd.

De ECD geeft aan dat het belangrijk is dat consumenten ook de locatie doorgeven van de winkels waar er aan prijsopdrijving wordt gedaan. Dit is belangrijk voor de ECD zodat zij gericht onderzoekingen kunnen doen.

Consumenten en ondernemers kunnen hun klachten blijven indienen bij de afdeling Consumentenzaken via het verkort nummer 1940 en via het WhatsApp nummer +5978530915

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijsopdrijving basisgoederen in de Gompertstraat