dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Prijsopdrijvers in Para verrast met bezoek controledienst

lees ook ...

Voorlopig ‘linnen’ of ‘blauw’ rijbew...

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname maakt namens de afdeling Rijbewijzen het volgende bekend: de groep rijbewijshouders die  naar het buitenland moeten en een aanvraag hebben i...

Een delegatie van de Economische Controledienst (ECD), een werkarm van het ministerie van Economische Zaken, heeft winkeliers in het district Para verrast met een bezoek. De ECD is onder meer belast met de controle van consumentenprijzen. Het bezoek is na vele klachten uit de samenleving over prijsopdrijving.

Tijdens de inspecties is ook nagegaan of men over een geldige vergunning beschikt en of men aan de voorwaarden voldoet. Giovanni Souprayen, ECD-inspecteur 1ste klasse, geeft aan dat er tijdens de inspecties ook andere onregelmatigheden zijn geconstateerd. Het gaat om vervallen keuringen op weegschalen en vervallen vergunningen voor de verkoop van op gedistilleerd drank.

Verder bleken aankoopbonnen niet in orde of onvolledig te zijn. Zo ontbreken naam en stempel, is er geen duidelijke omschrijving of is deze in het Chinees. Winkeliers die op de bon zijn geplaatst zullen bij parket om hun boete moeten voldoen.

De ECD doet een beroep op winkeliers om hun zaken in orde te hebben en zich te houden aan de vastgestelde winstmarge. Verder dienen alle producten die ten verkoop worden aangeboden voorzien te zijn van een duidelijk zichtbare prijs.

De samenleving kan klachten of onregelmatigheden doorspelen via de app van de afdeling Consumentenzaken (Coza-app). Elke klacht wordt onderzocht en conform de wettelijke regelingen gehandeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijsopdrijvers in Para verrast met bezoek controledienst