woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
3
(3)

De prijs van kookgas is te laag

lees ook ...

VIDS benadrukt belang van zelfbeschikking voor inheemse volk...

De eerste online sessie over zelfbeschikkingsrecht vindt vanmiddag om 17:00 uur plaats ter voorbereiding op het Nationaal Inheems Congres, dat op 7 augustus in het Lallarookh gebouw zal plaatsvinden. ...

De prijs van gas is in Suriname te laag om de levering te garanderen. Naar zeggen van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is het belangrijk dat de EBS iedereen subsidieert.

“Een groot deel van de huishoudens in Suriname maakt gebruik van de 28lbs fles. Elke fles die gekocht wordt, daarbij subsidieert EBS SRD 500. Het geld dat EBS zou moeten gebruiken om brandstof aan te schaffen en voor de elektriciteit te betalen, gaat naar gassubsidie. Iedereen wordt gesubsidieerd, maakt niet uit of je er recht op hebt of niet. Daarom willen we snel afstappen van de objectsubsidie”, gaf de NH-minister op.

Er is een EBS-tarievencommissie geweest die naar de elektriciteitstarieven heeft gekeken. De kostprijs van elektriciteit en ook naar de gassituatie. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, vakbewegingen en de overheid. De commissie is tot dezelfde conclusie gekomen en heeft dezelfde analyse gemaakt over de gasprijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe prijs van kookgas is te laag