Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Pride vlag bij Palu-gebouw verbrand door vandalen

Geplaatst

op

Regenboogvlag

Voor de tweede keer  is bij het partijcentrum van de Palu aan de Kafiludinstraat de pride vlag door vandalen in brand gestoken. Dit was op 16 oktober weer het geval. Tijdens de pride month in 2018, toen de Palu als eerste partij in Suriname haar partijvlag samen met de PRIDE vlag uithing, zijn beide vlaggen verbrand. Met wat technische aanpassingen heeft de partij datzelfde jaar weer de vlaggen kunnen hijsen. Vrijdag hing slechts de Palu vlag aan een afgesneden touw, als stille getuige dat ‘anders zijn’ nog steeds door velen moeilijk te accepteren is.

Imran Taus, bestuurslid van de Palu zegt dat het uithangen van de pride vlag een extra uiting is van de ideologie van de partij die een ontwikkeling van Suriname voorstaat waarin elke Surinamer moet worden meegenomen en gelijke kansen heeft. Het is tevens een ondersteuning naar de LGBT-beweging om ook op te komen voor de belangen van deze groep.

De maatschappij kan zich niet de luxe permitteren om personen uit te sluiten. Groepen onderdrukken en of verzwijgen, of juist negatief afschilderen levert geen positieve bijdrage in het streven naar echte eenheid, zegt Taus. Volgens hem leren de vele sociaal-economische ontwikkelingen in de wereld  dat op langere termijn dit hard terug slaat op de samenleving en uiteindelijk zelfs de eigen ontwikkeling ondermijnt.

Om in een vroeg stadium en op brede schaal te werken aan het onderlinge begrip en wederzijds respect moeten wij ons onderwijs hervormen tot een instrument van natievorming dat sterke burgers vormt voor een stabiele samenleving. Daarbij zal het aanleren van niet alleen liefde en respect voor zichzelf als mens, maar ook liefde en respect voor de medemens een centraal onderdeel moeten zijn van ons natie vormend onderwijs. Educatie is daarom altijd ook een belangrijk middel geweest in de strijd tegen gender ongelijkheid, homofobie, huiselijk geweld en racisme.

De pas aangetreden regering heeft nu de kans om bij de beloofde hervormingen in het onderwijs deze aspecten mee te nemen. De nieuwe minister van onderwijs, Marie Levens, zei bij haar aantreden dat het ministerie alle kleuren van de regenboog kent en niemand uitsluit. De Palu moedigt de minister aan om in het belang van een harmonieuze en inclusieve samenleving de regenboog ook door te laten komen in het curriculum van ons onderwijs.

Het verbranden van de pride vlag zal de Palu niet weerhouden om haar ondersteuning aan de strijd voor een inclusieve samenleving te uiten. De partij ziet het, volgens Taus, als deel van haar politieke verantwoordelijkheid om zich te blijven inzetten voor een sterke samenleving die niet gescheiden wordt door etniciteit, huidskleur, seksuele geaardheid, genderidentiteit of partijkleur.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicky
maandag 19 oktober 2020 10:31

boelers hebben het nog altijd moeilijk in Suriname. je kan dan liever boelen in Nederland. ik zelf woon in Nederland en gelukkig mag je hier zijn wie je bent, en als ik wil boelen,, niemand die zegt,,,, Je mag niet want het is normaal als je van een man of vrouw wilt houden. succes,, de regering moet het homo huwlijk daar ook toestaan

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen