Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PRIDE month in Suriname

Geplaatst

op

door

De hele maand oktober zijn er activiteiten in het teken van de LGBT-gemeenschap. LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender. Dit jaar is het thema: ‘#beyourPRIDE’, meldt LGBTplatform Suriname.

“Het thema benadrukt dat iedereen, inclusief de LGBT-gemeenschap, trots mag zijn op een thema, onderwerp of bezigheid”, zegt PRIDE month-coördinator Imran Taus. “De PRIDE month moet ervoor zorgen dat deze trots wordt gezien in Suriname. Wij hoeven ons nergens voor te schamen. Op deze manier hopen wij taboes te doorbreken.”

De PRIDE month 2018 wordt feestelijk ingeluid bij Zus & Zo. In het Cultureel Centrum van de Braziliaanse Ambassade begint een dag later het filmfestival; elke dinsdag in oktober is het publiek welkom. De films zijn geselecteerd en aangeboden door de ambassades van Brazilië, Argentinië, de Verenigde Staten, Nederland en Frankrijk.

Op de internationale Coming Out Day, donderdag 11 oktober, is er een bijzonder event, genaamd PRIDE Stories. Mensen zullen bij deze activiteit hun verhalen delen over gebeurtenissen, ervaringen of daden waarop ze trots zijn. Dit jaar beleeft de PRIDE Show, geregisseerd door Ivan Tai Apin, zijn première. Het hoogtepunt is ook dit jaar de PRIDE Walk. Deze vindt plaats op 27 oktober en wordt afgesloten met een festival. Elk jaar doen meer mensen mee aan de loop.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Banel Fitness Fun gedenkt dakloze vaders

Geplaatst

op

door

De sportschool Banel Fitness Fun heeft in verband met vaderdag ruim 30 dakloze vaders en zwervers voorzien van voeding en drank. Deze sportschool werd bij de laatst gehouden avond vierdaagse Winnaar in het algemeen klassement. Waard te vermelden is dat het hun eerste jaar is.

Lees verder

Suriname

Politie Livorno sluit werknemers visbedrijf op

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Livorno heeft op dinsdag 11 juni twee medewerkers van een visbedrijf aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Het tweetal Joshua, P. (28) en de 27-jarige Kevin, K. worden ervan verdacht 30 lege visbakken van het bedrijf weggenomen te hebben.De eigenaar deed op donderdag 31 mei aangifte van diefstal van zijn goed op het politiebureau Livorno.

Na uitgewerkte informatie kwamen Joshua en Kevin in beeld. Zij werden opgespoord en op hun woonadres aangehouden. De twee verdachten hebben bekend de diefstal van de 30 lege visbakken te hebben gepleegd. De gestolen bakken hebben zij voor SRD 1200 verkocht en dit bedrag onderling verdeeld.

Hangende het onderzoek zijn Joshua en Kevin door de politie van Livorno in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Meest gelezen

X