donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Prestatietoelage voor personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica

lees ook ...

Wellnesscentra: onduidelijke regelgeving en tragische gevolg...

De recente dood van een Haïtiaanse diplomaat in een Surinaamse wellnesskliniek heeft de schijnwerper gericht op de onduidelijke regelgeving rondom deze sector. Minister Rishma Kuldipsingh van Economis...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft het voor mekaar gekregen om een bedrag los te krijgen van SRD 800.000 dat bestemd is voor het uitbetalen van de prestatietoelage voor het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW). Er is door de Raad van Ministers (RvM) goedkeuring hieraan gegeven. Het personeel zou er bovendien recht op hebben, meldt het Directoraat Volkscommunicatie (DVC).

Volgens de CAO die is getekend met de Bond van Personeel bij de ziekeninstelling had de uitbetaling van de toelage voor het dienstjaar 2022 reeds in april moeten plaatsvinden. Daar het RZW de middelen niet ter beschikking had voor de uitbetaling, is het Ministerie van Volksgezondheid benaderd, zodat de betaling alsnog kon geschieden.

Vicepresident Ronnie Brunswijk die samen met de gehele Raad de situatie in de gezondheidszorg terdege begrijpt, heeft dan ook geen moment getwijfeld de goedkeuring te geven aan het voorstel van de bewindsman. De financiële middelen komen uit de begroting van het ministerie en het RZW-personeel heeft de prestatietoelage reeds ontvangen. Momenteel wordt vanuit de directie van RZW alles aan gedaan zodat het personeel ook over de vakantiegelden kan beschikken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrestatietoelage voor personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica