zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Presidentsvrouw houdt motivatiesessie over pesten op Mulo Schotelweg

lees ook ...

Ramadhin responds to Jones’ “simple nonsenseR...

On Tuesday, Assembly Member Ebu Jones (NDP) made claims that some people have still not received payment for work they did during the Covid epidemic. Health Minister Amar Ramadhin called these claims ...

Onze mentale gezondheid is even belangrijk als onze fysieke gezondheid. Iemand die zowel fysiek als mentaal gezond is, kan normaal functioneren en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zijn of haar omgeving. First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft in verband hiermee maandag een motivatiesessie gehouden over pesten op Mulo Schotelweg. De bedoeling is dat er meer van zulke sessies komen. De kick-off is op Mulo Schotelweg gegeven.

Aangezien de first lady pesten ten zeerste afkeurt, heeft zij gekozen voor dit onderwerp. “Het komt te vaak voor dat voornamelijk kinderen en jeugdigen gepest worden door leeftijdsgenoten. Deze kinderen en jeugdigen worden emotioneel kapot gemaakt, met alle gevolgen van dien”, stelt de presidentsvrouw.

Samen met Kinder- en Jeugdpsycholoog Juljo Cruden heeft de presidentsvrouw deze motivatiesessie gedaan. De leerlingen zijn bewust gemaakt van de vele nadelen en de emotionele schade die pesters veroorzaken bij hun slachtoffers. Belangrijker nog, de pester heeft er geen voordelen aan. En ook daar zijn de leerlingen op gewezen. Tijdens dit bezoek heeft de presidentsvrouw ook twee schoolborden gedoneerd aan de school.

De kinderen waren allemaal enthousiast met de sessie. Door middel van het tekenen van het ‘stopteken’ van hun hand, hebben zij samen met de first lady de belofte gedaan niet te zullen pesten. De presidentsvrouw roept eenieder op en zij drukt hen op het hart deze belofte samen met haar en de leerlingen van Mulo Schotelweg te doen. “Laten wij niet pesten, maar elkaar juist liefhebben. Hier bereiken wij veel meer mee”, aldus first lady Santokhi-Seenacherry.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentsvrouw houdt motivatiesessie over pesten op Mulo Schotelweg