woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Presidentiële werkgroepen boeken vooruitgang in Matawai- en Kwintigebied en Kabalebo

lees ook ...

Minister Sewdien: “Strengere maatregelen tegen illegale viss...

De visserijsector in Suriname wordt geconfronteerd met de dreiging van Frankrijk om het land op een zwarte lijst te plaatsen vanwege illegale visserijactiviteiten. Dit meldde minister Parmanand Sewdie...

Presidentiële werkgroepen boeken vooruitgang in de ontwikkeling van het Matawai- en Kwintigebied en het ressort Kabalebo, waarbij de lokale gemeenschappen worden ondersteund door deskundigen. Eduard van Leeuwen, secretaris van de werkgroepen, legt uit dat de opdracht is om problemen in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen voor de korte en lange termijn.

Het werken met werkgroepen blijkt effectief, omdat verschillende groepen, zoals NGO’s, commissariaten en het traditionele gezag, soms langs elkaar heen werken of elkaar niet goed kunnen bereiken. Door projectplannen te schrijven en de ministeries samen te brengen met het commissariaat en het traditionele gezag, worden de activiteiten op verschillende niveaus ontplooid.

De werkgroepen hebben verschillende sub-werkgroepen die zich richten op agrarische ontwikkeling, toerisme, gezondheidszorg en versterking van plaatselijke instituten. Er zijn ook kleinere projecten, zoals het voorzien van buitenboordmotoren voor het traditionele gezag van de Matawai-gemeenschap, en projecten om bakkerijen te bouwen in de dorpen Poesoegroenoe en Witagron om de zelfredzaamheid van de lokale gemeenschap te bevorderen.

Daarnaast zijn er grotere projecten om de gebieden toegankelijker te maken, zoals de rehabilitatie van de weg naar Poesoegroenoe en de ontsluiting van Apoera. Er wordt ook gewerkt aan het herstel van de brug vlak voor Wakai en aan het verminderen van wateroverlast in het Matawai-gebied. Lokale ondernemers en bewoners maken deel uit van de werkgroepen, zodat de problemen op een efficiënte manier kunnen worden besproken en oplossingen kunnen worden uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële werkgroepen boeken vooruitgang in Matawai- en Kwintigebied en Kabalebo