zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
3
(1)

Presidentiële werkgroep voor onderzoek gronduitgiften Sabaku Village

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

President Chandrikrapersad Santokhi heeft de presidentiële werkgroep Onderzoek Sabaku Village geïnstalleerd. Het onderzoek zal gebaseerd zijn op bestuursrechtelijke, procedurele en administratieve zin. Het onderzoek in strafrechtelijke zin en naar rechtmatigheid is een aangelegenheid van de procureur-generaal. De installatie van de werkgroep heeft vrijdag plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

Op 1 augustus had de president tijdens een regeringspersconferentie aangekondigd een presidentiële commissie in het leven te zullen roepen om alle gronduitgiften in het Sabaku-project te onderzoeken. De werkgroep wordt belast met een nader onderzoek in de administratief- en bestuursrechtelijke sfeer van het eerdergenoemde verkavelingsproject. Er moet gelet worden op de processen van aanvraag en uitgifte van de percelen. Ook zal er een onderzoek verricht moeten worden naar de doelmatigheid van de uitgiften.

Alle constateringen zullen ten behoeve van het staatshoofd uitgebracht moeten worden in een rapport. De president heeft benadrukt dat er vanaf het aantreden van de huidige regering is aangegeven, dat zij een beleid zullen voeren welke gestoeld is op goed bestuur. “Een beleid welke vrij is van corruptie. Een prudent en transparant beleid. Echter zijn we de afgelopen periode opgeschrikt met wat zaken waarvan lijkt dat deze in strijd zijn met principe van goed bestuur”, aldus de regeringsleider.

President Santokhi had eerder al aangegeven, dat alle gronduitgiften voor de komende zes maanden zijn opgeschort. De opschorting van de bereidverklaringen is per presidentieel besluit geschied. Gezien de gevoeligheid van de zaak en de wijze waarop deze is uitgemeten in de samenleving, moet er met de nodige zorgvuldigheid hiermee worden omgegaan.

De werkgroep is samengesteld uit diverse disciplines. Ter uitvoering van de taken is de groep bevoegd om rechtstreekse contacten te onderhouden met alle departementale geledingen, diensten en semi- overheidsinstellingen. Dit met het oog op het kunnen beschikken over gewenste relevante informatie die door de werkgroep nodig wordt geoordeeld voor de juiste taakinvulling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële werkgroep voor onderzoek gronduitgiften Sabaku Village