woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Presidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flora B

lees ook ...

Surinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies...

Suriname rouwt om het verlies van Paul Woei, een veelzijdige kunstenaar die bekend stond als schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver. Woei, een wereldburger, is zondag overleden, waarmee het l...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling (WIO) is van plan binnenkort te beginnen met een wetenschappelijk buurtonderzoek in Flora B en de omliggende gebieden. Het hoofddoel is het verzamelen van gegevens voor het formuleren van beleid op verschillende terreinen, zoals uitgelegd door Judith Wijngaarde, secretaris van de werkgroep.

Orlando Philip, oprichter en voorzitter van de Stichting Algemeen Buurtwerk Flora B en Omgeving (ABUFLO), staat positief tegenover het onderzoek en zegt: “Als zaken wetenschappelijk onderbouwd zijn, heb je de ruimte om zaken in orde te krijgen.” Philip benadrukt de inzet van ABUFLO, dat beschikt over een jong, sterk en dynamisch team dat klaarstaat om het project te ondersteunen.

Helmut Gezius, een expert in community development en richtingscoördinator Sociologie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, is belast met de uitvoering van de baseline study. Hij legt uit dat deze studie nodig is om de huidige situatie en behoeften in de gemeenschap van Flora B vast te stellen.

Het huis-aan-huis onderzoek zal de capaciteiten, urgente en minder urgente problemen van de bewoners in kaart brengen, evenals mogelijke oplossingen die ze zelf kunnen bijdragen. Gezius benadrukt dat de resultaten van een dergelijk onderzoek ongeveer vijf jaar bruikbaar zijn.

WIO-secretaris Judith Wijngaarde benadrukt dat de werkgroep sinds haar oprichting twee hoofdopdrachten heeft gekregen: duurzame armoedebestrijding inclusief zelfredzaamheid en het bevorderen van de leefbaarheid in de wijken. Het buurtonderzoek is een essentiële stap om wetenschappelijke data te verkrijgen voor specifieke projecten en om deze beschikbaar te stellen aan verschillende overheidsinstanties.

De presidentiële werkgroep wil begin deze week van start gaan, en het onderzoek zal ongeveer twee maanden duren. De resultaten zullen worden getoetst aan het programma van WIO, met eventuele bijsturing waar nodig. Er zijn plannen om een vergelijkbare baseline study buiten Paramaribo uit te voeren, waarbij Coronie al in overweging is genomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flora B