woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(1)

Presidentiële werkgroep informeert president Santokhi over Hennepteelt

lees ook ...

President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aan...

President Chandrikapersad Santokhi, is met een presidentiële delegatie gearriveerd in de Chinese hoofdstad Beijing voor een staatsbezoek op uitnodiging van de Chinese regering. Het gezelschap, inclusi...

De presidentiële werkgroep ‘Implementatie Industriële Hennepteelt’ heeft president Chandrikapersad Santokhi gerapporteerd over de voortgang van de uitvoering van de Wet Industriële Hennepteelt, die vorig jaar werd goedgekeurd. Het doel van deze wet is om regelgeving vast te stellen voor de veilige teelt van industriële hennep.

Volgens Mohamed Khodabux, voorzitter van de werkgroep, wordt er gewerkt aan het oprichten van het Nationaal Instituut voor Industriële Hennepteelt Suriname, dat toezicht zal houden op de teelt van industriële hennep om misbruik te voorkomen. Dit instituut zal een raad van toezicht hebben, evenals controleurs en inspecteurs die op het veld zullen werken.

De focus van de werkgroep ligt op de teelt van industriële hennep voor het vervaardigen van materialen voor industriële doeleinden, zoals touw, kleding en materialen voor auto- of vliegtuiginterieurs. De hennep die geteeld zal worden, heeft een THC-gehalte van minder dan 1%, wat lager is dan de 5-15% THC-gehalte van hennep die wordt gebruikt voor medicinale doeleinden.

Voor het verkrijgen van een vergunning voor het telen van industriële hennep moeten telers voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals het gebruik van gecertificeerd zaad met een laag THC-gehalte en het telen op aangewezen locaties. President Santokhi is positief over de voortgang van de werkgroep en benadrukt de recente versterking van het team met betrokkenheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waardoor ze kunnen leren van internationale ervaringen op dit gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële werkgroep informeert president Santokhi over Hennepteelt