vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Presidentiele werkgroep E-GOV ingesteld

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op donderdag 15 juli 2021 in de vergaderzaal van het kabinet de presidentiële werkgroep e-Gov geïnstalleerd. Overheidsinformatie en -diensten zullen binnenkort met een druk op de knop toegankelijk zijn voor de burgers via e-Government. De 13 leden tellende werkgroep heeft als belangrijkste taak om de overheidsinformatie en -diensten te digitaliseren.

De president gaf aan dat er een dringende behoefte is aan e-Gov en ICT binnen de overheid. De overheidsdiensten en -informatie moeten gedigitaliseerd ter beschikking zijn van de burgers en het bedrijfsleven zodat men niet meer in lange rijen hoeft te staan voor een uittreksel, ID-kaart of rijbewijs. Met een druk op de knop moeten de diensten beschikbaar zijn voor de samenleving. De werkgroep is geïnstalleerd om deze verandering te implementeren.Dat betekent bijvoorbeeld dat mensen een rijbewijs of identiteitsbewijs digitaal zullen kunnen aanvragen via een telefoon of een tablet.

De voorzitter van de e-Gov-werkgroep Paul Mehilal zegt dat in Suriname de overheid en de ministeries nog geholpen moeten worden met het opzetten van ICT-infrastructuur en voorzien moet worden van de nodige hardware. Intussen is er een inventarisatie gemaakt hoe Suriname ervoor staat qua automatisering. Mehilal is van mening dat de zaken die nodig zijn om voor bijvoorbeeld veiligheid van databestanden te zorgen en cybercrime tegen te gaan, op het allerhoogste niveau geïmplementeerd moeten worden.

Met de invoering van e-Gov sluit Suriname zich wat betreft digitalisering zich aan bij de rest van de wereld. De werkgroep zal allereerst beginnen met de aanpak van de bevolkingsadministratie bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Er komt een nieuw volksadministratiesysteem en aan de hand daarvan zullen de nieuwe datasystemen opgezet worden..

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiele werkgroep E-GOV ingesteld