zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Presidentiële werkgroep Brokopondo bespreekt recente ontwikkelingen met Santokhi

lees ook ...

Problemen rijstsector aangepakt

Het Dagelijks Bestuur (DB) van het platform Rijstsector, heeft op woensdag 22 maart jongstleden in het kader van de uitvoering van de actiepunten, gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de bela...

De presidentiële werkgroep, Ontwikkeling Brokopondo Gebied, ingesteld door president Chandrikapersad Santokhi, heeft gisteren de meest recente ontwikkelingen besproken met het staatshoofd. President Santokhi heeft deze werkgroep op basis van de petities en de gewenste oplossingen die zijn ingediend door de bewoners van Brokopondo samengesteld.

Voorzitter Sandino Ratling heeft namens de werkgroep de bevindingen en geboekte resultaten van het herstel van het Brokopondo gebied na de wateroverlast in een officieel rapport overhandigd aan de president. Inmiddels heeft ruim 25% van de getroffen huishoudens reeds hun tegemoetkoming ontvangen. Er is een achterstand in de uitbetaling opgetreden, vanwege het feit dat vele mensen nog geen bankrekening hebben.

Met de Trustbank is er een samenwerking aangegaan om het probleem met de bankrekening te verhelpen. Ook wordt de lijst met de desbetreffende instanties bijgesteld en bijgewerkt met de juiste gegevens. Santokhi stelde de groep voor om een werkbaar systeem te ontwikkelen, zodat er gedegen controle kan worden uitgevoerd en dat de donatiegelden daadwerkelijk terechtkomen bij de rechthebbenden.

Het staatshoofd complimenteerde de werkgroep om haar daadkracht en voortvarendheid en stelde het op prijs dat deze werkgroep geregeld rapporteert. Die bestaat uit vertegenwoordigers van het traditioneel gezag van Brokopondo, ondernemers, niet-gouvernementele organisaties en desbetreffende ministeries. President Santokhi kijkt uit naar het verdere verloop en de ontwikkelingen van de werkgroep ter herstel van het gebied Brokopondo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële werkgroep Brokopondo bespreekt recente ontwikkelingen met Santokhi