zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Presidentiële missie naar Matawaigebied succesvol

lees ook ...

Twins Kapsalon partner in succesvolle Kappers-A opleiding on...

Zeventien cursisten van de Kappers-A opleiding hebben hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van hun opleiding, aangeboden onder het project: ‘Wroko fu mek moni’. Minister Stev...

De missie naar het Matawaigebied is volgens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) succesvol geweest. Hij zegt dat de bewoners hun noden onder de aandacht van de presidentiële delegatie hebben kunnen brengen. Een prioriteit die onder zijn portefeuille valt, is de aanpak van de weg naar het Matawaigebied.

Hij heeft de opdracht gekregen om deze weg aan te pakken. “Gelukkig heb ik al het voorwerk gedaan. Ik ga al de onderzoeksrapporten op tafel leggen en voordragen aan de regering. Want als we ontwikkeling willen dan moeten we als regering eens zijn daarover”, zegt de bewindsman.

De aanpak van deze weg zal na goedkeuring van de regering geschieden, omdat er een kostenplaatje aan is gekoppeld. De minister zegt daarover ook met ondernemers, die in het gebied actief zijn, te zullen praten. “De weg kan heel snel gerehabiliteerd worden in samenwerking met lokale ondernemers, die materiaal hebben. Daarnaast moet op bepaalde plekken de water afvoer aangepakt worden.

Om deze weg aan te pakken zal de staat enkele miljoenen Surinaamse Dollars kwijt zijn, maar het kan middels een Publiek Private Partnerschap (PPP) effectief en efficiënt aangepakt worden. Een PPP kan naar zeggen van de minister zo gunstig werken, dat er op den duur overgegaan kan worden tot het verharden van de weg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële missie naar Matawaigebied succesvol