zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
5
(1)

Presidentiële commissie voor ontwikkeling bauxiet reserves West-Suriname

lees ook ...

Sarwesh Bachoe omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval

Sarwesh Badhoe is afgelopen donderdag dodelijk omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Bachoe reed aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. Volgens familie was hij onderweg naar school toen hij wer...

President Santhoki heeft op 8 augustus jongstleden een groep geïnstalleerd, die het realiseren van investeringen voor de ontwikkeling van de West-Suriname Bakhuis bauxietreserves als taak heeft. Deze presidentiële groep zal zich bezighouden met de ontwikkeling van de bauxietreserves van dit gebied en zal negen maanden bestaan. Men moet het maximale uit deze grondstoffen halen voor het land.

De ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH, Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), Openbare Werken (OW) en separate specialisten zijn vertegenwoordigd.

Voorzitter van de groep, Amrish Lachman legde uit dat men op zoek moet gaan naar investeerders, die voldoen aan de eisen. Het ministerie van OW heeft ervaring met het aantrekken van internationale partners voor grootschalige infrastructurele werken. “Er is weinig tijd en heel veel te doen”, maar gelukkig is er al heel wat informatie beschikbaar vanuit bijvoorbeeld de laatste onderzoekingen door Biliton in 2006-2007, alleen zijn de tijden wat veranderd” stelt de voorzitter.  Men moet komen tot een uitgebalanceerd concept, omdat de regering ook de carbon negatieve status van Suriname wil behouden, om voor te houden aan investeerders.

De specialisten in de groep stellen het op prijs, dat er een beroep wordt gedaan op hun deskundigheid. Wel zijn ze ervan bewust, dat zij staan voor een grote uitdaging.

ROM is voorzitter van het clusterteam van ministers, bij zaken die te maken hebben met de stuurgroep Alcoa-Suralco.

Bron: Ampie Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentiële commissie voor ontwikkeling bauxiet reserves West-Suriname