vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Presidentieel bezoek voor nieuw filiaal Choi’s

lees ook ...

Buurtbewoners houden verdachte staande

Op zaterdag 25 maart 2023 heeft de politie van het bureau Lelydorp een succesvolle arrestatie uitgevoerd na een dievenmelding aan de Sahiwalsteeg. In samenwerking met medewerkers van Surveillance Regi...

Choi’s Supermarkt, bekend om zijn uitgebreide sortering en buitenlandse lekkernijen die elders niet te verkrijgen zijn, heeft woensdag een nieuw filiaal geopend te Lelydorp. Het geeft een goed gevoel dat midden in de crisis er nog bloeiende zaken zijn, zodat de middenklasse toch nog plezierig en uitgebreid kan shoppen. Choi’s was veertig jaar geleden nog een onaanzienlijk winkeltje aan de Johannes Mungrastraat. Rudi Choi heeft er in opvolging van zijn vader iets moois van gemaakt.

Dat de President aanwezig was bij de opening voelt wel wat wrang aan. Want wat heeft een Staatshoofd te doen met de opening van een winkelzaak? een winkelzaak notabene waar vijfennegentig procent van de bevolking niet kan shoppen vanwege het middenstandsgehalte. De aanwezigheid van de president daar ter plaatse geeft een verkeerd signaal af; een signaal waarbij vijfennegentig procent(schatting) van de bevolking het nakijken heeft, wat Choi’s betreft tenminste.

Als nou een ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken de honneurs had waargenomen, was het het hoogste gezag in het land bespaard gebleven naar de opening van een supermarkt te gaan. En als het Combemarkt of Sunder’s Megaplaza(volkswinkels) was geweest, presenteerde die afgevaardigde ambtenaar met zijn aanwezigheid, toch nog 95 procent van de bevolking in plaats van vijf procent.

Nadat de president had geproost met de eigenaar en zijn familie, kreeg hij een rondleiding, pakte een mandje, begon die te vullen met producten en toonde die aan het publiek alsof hij reclame aan het maken was. Een pluim voor Rudi Choi dat de schappen van zijn zaak gevuld zijn, maar een knauw in de eer van al die winkeliers met lege schappen, die de president niet langs zien komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresidentieel bezoek voor nieuw filiaal Choi's