donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(2)

President wil landbouw moderniseren

lees ook ...

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Bij het bezoek vandaag 08 september 2021 aan de universiteit van Wageningen, Nederland, zei president Chandrikapersad Santokhi dat hij hoopt op modernisering en verbetering van de landbouw in Suriname. “We hebben een gunstig klimaat. We hebben vruchtbare bodems. We moeten nu de moderne technologie inzetten om er maximaal profijt uit te halen. Laten wij ons huiswerk maken en condities scheppen”. 

Vernieuwing binnen de landbouwsector is mogelijk, maar er gaat een proces mee gepaard dat enkele jaren duurt. De president is er daarom voorstander van om liever vandaag dan morgen aan de slag te gaan. “Je ziet tot wat de moderne technologie in staat is”, zegt hij doelend op hetgeen hij heeft bezichtigd. Hij noemt als voorbeeld dat gewassen die in feite alleen in de tropen geplant kunnen worden, nu ook in Nederland onder aangepaste omstandigheden worden geteeld. Als wij de agrarische sector naar grotere hoogten willen brengen, dan zullen wij dat moeten doen met de moderne technologie”.

President Santokhi vertoeft samen met een regeringsdelegatie in Nederland met het oog op het versterken van de samenwerking tussen beide landen. Het doel hiervan is om meer ontwikkeling teweeg te brengen binnen de verschillende sectoren in Suriname. Ook zegt het staatshoofd dat ondernemers in Suriname volledig zullen moeten overstappen naar natuurlijk geproduceerde  producten. Het gebruik van chemicaliën zorgt voor heel veel schadelijke stoffen in het lichaam van de consument.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident wil landbouw moderniseren