woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
1
(1)

President vraagt ongewenste negativiteit te stoppen

lees ook ...

OGA verwijdert laaghangende boomtakken

Het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) heeft recentelijk, in samenwerking met het districtscommissariaat Coronie, een effectieve aanpak gelanceerd om de verkeersveiligheid te waarborgen. ...

In een Buitengewone Vergadering van De Nationale Assemblée van vrijdag 29 september 2023 heeft zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi naar het gestelde in de artikelen 81 en 156 lid 3 van de Grondwet, de jaarrede uitgesproken dat een uiteenzetting van het door de Regering te voeren beleid inhoud. President Santokhi bood ook de ontwerpbegroting voor het dienstjaar 2024 aan De Nationale Assemblée aan.

De geraamde overheidsinkomsten voor het dienstjaar 2024 bedraagt SRD 52.704.909, terwijl de totale geraamde uitgaven SRD 60.14.909 zijn. Deze financiële informatie deelde President Santokhi tijdens de jaarrede. Het saldo van de totale ontvangsten en uitgaven heeft een te kort van SRD 7.309.190. Dit tekort is gelijk aan 4.1 procent van het Bruto Binnenlands Product.

De jaarrede staat in het teken van de vooruitzichten, het te voeren beleid en toekomst plannen van de regering voor het dienstjaar 2024. De President reflecteerde naar de afgelopen drie dienstjaren ging in op het toekomstgericht beleid dat voor duurzame ontwikkeling en groei voor Suriname moet zorgen. Op macro-economisch gebied staat Suriname er heel goed voor, maar op micro-economisch gebied moet die goede ontwikkeling nog tot haar recht komen, zei de President.

De President sprak onder andere ook over: de nationale- en internationale veiligheid, de gezondheidssector, het onderwijs, het sociaalbeleid, de import van basis goederen en vrijstelling van BTW, internationale samenwerking, de hout- en goud sector, diverse fondsen, de wisselkoers, het IMF programma.

Aan het eind van de jaarrede riep de President op om te stoppen met onverantwoorde negativiteit. “We zien momenteel een verbale, virtuele baldadigheid, etnische profilering en haat zaaiende berichten die viraal gaan. Ik doe een dringend beroep op u om positief te blijven in uw meningsvorming en uiting. Laten we Suriname gezamenlijk naar grotere hoogte brengen ongeacht politieke voorkeuren”, gaf President Santokhi aan.

Met deze Buitengewone Openbare Vergadering is De Nationale Assemblée aangevangen met het dienstjaar 2024.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident vraagt ongewenste negativiteit te stoppen