maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

President vindt prikincentives nodig voor bedrijven

lees ook ...

Naresh Algoe nu ook substituut-griffier parlement

Naresh Algoe is dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) beedigd als substituut-griffier. De vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, spreekt van een bijzondere dag. Algoe is jurist en bestuursku...

President Chandrikapersad Santokhi is voorstander van  stimulering van vaccineren met materiele zaken.” Wij als overheid zouden in elk geval wel ondersteunen waar mogelijk”, aldus de president tegenover de pers.

“Alle materiële incentives die kunnen werken zijn belangrijk, maar nog belangrijker is dat de burger doelbewust kiest voor eigen gezondheid en de volksgezondheid, en zich daardoor laat vaccineren. Als president ben ik niet blind voor de mogelijkheden die de natuur ons biedt, maar schaar me absoluut achter de opgestarte vaccinatiecampagne. Ik verwelkom derhalve alle pogingen die ertoe kunnen leiden dat wij de beoogde doelen met betrekking tot vaccinatie halen,” zegt Santhoki.

“Ik geloof dat aangepast aan onze omstandigheden een dergelijke aanpak voordelen kan hebben. Zoals eerder aangegeven ben ik voorstander van alle opties die gaan maken dat wij als natie sneller hier bovenuit komen,” vervolgt hij.

Velen hebben zich de afgelopen weken laten vaccineren.  Het virus heeft meer dan vierhonderd levens opgeeist in Suriname. Bedrijven stimuleren hun werknemers om het prikje te nemen en hebben dit verweven in hun personeelsbeleid. Naast de Fernandes-bedrijvengroep zijn er andere bedrijven die de vaccinatie-eis stellen voor personen die nieuw zijn in het bedrijf. Burger King enTropicana Casino hebben ook eisen ten aanzien van vaccinatie.

Boldewijn verdedigt het bedrijfbeleid op dit gebied. Hij stelt dat bedrijven mensen toets qua bekwaamheid en fysiek om het werk te kunnen doen. Werknemers zijn volgens hem nu onderhevig aan de aanvallen van een virus. “Als iemand binnenkomt met het virus en andere mensen besmet, dan is binnen no time het hele bedrijf dicht, kapot en heeft niet alleen die nieuwkomer problemen, maar ook het overig personeel”, aldus de bestuurskundige.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident vindt prikincentives nodig voor bedrijven