Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Suriname zeer positief over 2019

Geplaatst

op

door

President Desiré Bouterse is positief over de vooruitzichten van de Surinaamse economie in 2019. “De blijvende stabiliteit van de wisselkoers geeft vertrouwen in de economie, waardoor de nationale en internationale bedrijven en ondernemers genegen zijn tot investeren in ons land”, aldus de president tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op oudejaarsavond.

De regeringsleider is ervan overtuigd dat het bovengenoemde gunstig zal werken op de verdere groei van onze economie en op alles wat daarmee samenhangt.

Handhaving subsidies

Hoewel de overheid haar uitgaven streng in de hand houdt, blijven de overheidssubsidies gehandhaafd voor onder meer stroom, water, gas, de ophaal van huisvuil en de sociaal-medische voorzieningen. Deze miljarden subsidies dragen substantieel bij aan het behoud van de algemene leefbaarheid, aan de bevordering van onze gezondheidssituatie, aan onze woon- en leef-satisfactie en aan het veilig stellen van de sociale cohesie onder ons volk.

Nationale veiligheid

Ook de nationale veiligheid zal in dit nieuwe jaar de volledige aandacht van de regering genieten. Ter verhoging van de veiligheid is op zaterdag 29 december het Command Center, welke deel uitmaakt van het Safe City project, officieel in gebruik genomen. “In dit jaar worden de overige districten aangesloten. Dit alles draagt aanzienlijk bij aan de algehele veiligheid in ons land”, garandeert president Bouterse.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Banel Fitness Fun gedenkt dakloze vaders

Geplaatst

op

door

De sportschool Banel Fitness Fun heeft in verband met vaderdag ruim 30 dakloze vaders en zwervers voorzien van voeding en drank. Deze sportschool werd bij de laatst gehouden avond vierdaagse Winnaar in het algemeen klassement. Waard te vermelden is dat het hun eerste jaar is.

Lees verder

Suriname

Politie Livorno sluit werknemers visbedrijf op

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Livorno heeft op dinsdag 11 juni twee medewerkers van een visbedrijf aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Het tweetal Joshua, P. (28) en de 27-jarige Kevin, K. worden ervan verdacht 30 lege visbakken van het bedrijf weggenomen te hebben.De eigenaar deed op donderdag 31 mei aangifte van diefstal van zijn goed op het politiebureau Livorno.

Na uitgewerkte informatie kwamen Joshua en Kevin in beeld. Zij werden opgespoord en op hun woonadres aangehouden. De twee verdachten hebben bekend de diefstal van de 30 lege visbakken te hebben gepleegd. De gestolen bakken hebben zij voor SRD 1200 verkocht en dit bedrag onderling verdeeld.

Hangende het onderzoek zijn Joshua en Kevin door de politie van Livorno in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Meest gelezen

X