donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

President streeft naar vaccinatie 50% bevolking in twee maanden

lees ook ...

Government covertly increase its take on gasoline

The government has made the decision to increase its take for fuel, much like a robber in the night. The public has long complained about the high cost of petrol, but there hasn't been any communicati...

In twee maanden tijd wil president Chan Santokhi 50 procent van de gemeenschap vaccineren tegen het Covid-19-virus. Het staatshoofd complimenteerde de samenleving dat zij zich massaal laat inenten. Volgens de president heeft de bevolking geluisterd naar de goede boodschap en niet naar de slechte adviezen van mensen.

Vaccinatie is volgens hem de sleutel naar normalisatie. Wanneer 50 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is, kan er beleid op worden gemaakt om over te gaan tot het nieuwe normaal. Er is gisteren 90.000 doses AstraZeneca aangekomen uit Nederland. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is speciaal naar de Johan Adolf Pengelluchthaven gegaan om de vaccins in ontvangst te nemen. Er kan vanaf vandaag weer volop worden gevaccineerd. De vaccins zijn door de SLM uit Nederland op eigen kosten ingevlogen.

Met de 90.000 vaccins kunnen 45.000 burgers gevaccineerd worden. Op de regeringspersconferentie gisteren zei de president dat er meer soorten vaccins zullen binnenkomen, waardoor de burger meer keuzevrijheid heeft. Er zijn twijfels binnen de samenleving. Als in de komende twee maanden 50 procent zich laat vaccineren, kan er veel meer vrijheid komen, want verschillende landen zijn weer toegankelijk.

De regering zal de samenleving als het gaat om bestrijding van Covid-19 niet in de steek laten, zei het staatshoofd. Voor niemand is de lockdown prettig, maar het virus verspreid zich door menselijk contact. Daarom moeten er maatregelen getroffen worden om samenkomsten te voorkomen, zei Santokhi.

Vanaf 31 mei tot en met 18 juni geldt de total lockdown in Suriname. Burgers mogen wel op de maandag, woensdag en vrijdag tussen 07.00 en 17.00 gaan winkelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident streeft naar vaccinatie 50% bevolking in twee maanden