woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

President: SCSD-project zal concurrentievermogen Suriname verbeteteren

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

Het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD-project) is een mijlpaal, zei president Chan Santokhi vandaag bij de launch van dit project in de Congreshal. De launch is georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

In haar speech ging EZ- minister, Saskia Walden, in op de impact van het project: ”De voornaamste doelen van het project zijn om het concurrentievermogen van Suriname te verbeteren en de verdiencapaciteit te verhogen middels het diversifiëren van de economie.” Volgens haar is een deel van de gelden speciaal gereserveerd voor vrouwelijke ondernemers.

Minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, plaatste het belang van dit project tegen de achtergrond van het nog op te zetten Delfstoffeninstituut. Volgens hem is een sterk juridisch en institutioneel kader hierbij onmisbaar. Met dit Project zal de delfstoffensector beter tot ontwikkeling gebracht kunnen worden, vooral omdat het de bedoeling heeft ook ondernemers in deze sector te ondersteunen.

President Santokhi memoreerde wat in het regeerakkoord van de regering is opgenomen, namelijk dat de overheid zich volledig zal inzetten om het vertrouwen van de bevolking in een goede en stabiele toekomst te vertalen en te werken naar een inclusieve en rechtvaardige samenleving waar eenieder meer welzijn en welvaart kent.

Middels het project zullen op middellange- en lange termijn geïdentificeerde groeisectoren versterkt worden. Het gaat om de benutting van de natuurlijke hulpbronnen om de modernisering van de agrarische sector – inclusief de agro-industrie, visserij, bosbouw en bos- en natuurproducten – te vergroten met de moderne digitale dienstverlening.

Het staatshoofd benadrukte dat de regering het belang van diversificatie van de economie, productieverhoging en export, alsook het creëren van werkgelegenheid erkent, om zodoende de groei en de ontwikkeling van de Surinaamse economie teweeg te brengen. Om deze doelstellingen te realiseren, voert de staat Suriname in samenwerking met de Wereldbank het SCSD-project uit, dat als doel heeft om activiteiten te financieren ter ondersteuning van verbeteringen in governance en ter vergroting van het concurrentievermogen in de industrieën van mijnbouw, agri-business en toerisme.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident: SCSD-project zal concurrentievermogen Suriname verbeteteren