Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi’s boodschap vanuit Guyana voor Surinaamse bedrijfsleven

Geplaatst

op

President Chandrikapersad Santokhi, samen met mevrouw Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, hebben in het westerbuurland de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali bijgewoond. Dit gebeurde in het afgelopen weekend.

Tijdens het bezoek aan Guyana is er een ontmoeting geweest met ambassadeurs en high commissioners die namens hun regeringen ondersteuning aan de Surinaamse regering hebben toegezegd. Er is gesproken over het creëren van mogelijkheden betreffende bijstand op het gebied van de aanpak van het COVID-19 virus.

Santokhi en de nieuwbakken Guyanese President Irfaan Ali hebben een ontmoeting gehad met de Guyanese private sector, ondernemers en de Guyanese diaspora. “Deze hebben te kennen gegeven, te willen investeren in Suriname. Ze willen samenwerken met het Surinaams bedrijfsleven, geeft president Santokhi aan als boodschap bestemd voor het Surinaamse bedrijfsleven. Het Surinaams staatshoofd benadrukt dat het is gelegen aan het Surinaams bedrijfsleven om zaken op te pakken. Het moet volgens Santokhi, zo snel mogelijk komen tot een forum van Joint Chamber of Commerce Cooperation of een Forum van Business Cooperation. Deze zaken moeten de komende dagen body krijgen.

De Presidenten van Suriname en Guyana, hebben verschillende samenwerkingsgebieden geïdentificeerd. Deze stralen de bereidwilligheid uit van twee leiders om samen de problemen aan te pakken, de samenwerking te verstevigen en de private sector te faciliteren. Bestaande samenwerkingsgebieden die nieuwe impulsen, nieuwe instructies en nieuwe mensen moeten krijgen, zijn ook bekeken, geeft Santokhi aan.

Ook is er een ontmoeting geweest, met de Guyanese media waarbij de inzichten zijn gepresenteerd. Ook is aangegeven de inhoud van de samenwerking en hoe het traject eruit zal zien. Reeds de komende twee weken zal geïmplementeerd worden de samenwerking tussen Suriname en Guyana. “Daarvoor is er een tijdlijn uitgezet en zijn de doelen aangegeven die we willen halen als twee landen, twee presidenten en twee volkeren”, volgens Santokhi.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 10 augustus 2020 15:04

BEDRIJFSLEVEN, ZOALS IN HET BERICHT AANGEGEVEN, DAN LIGT DE BAL AL 3/4 OP JULLIE HELF. TIJD OM VOORBEREIDINGEN TE TREFFEN VOOR WAT KOMEN ZAL, IS ER BIJNA NIET MEER.

HOPELIJK DAT DEZE BOOT/SCHIP ONS NIET VOORBIJ VAART. VOORAL GELET OP DE GROIENDE OLIE SECTOR IN ONS WESTER BUURLAND. WAT DIT LAATSTE BETREFT IS SU VERDER VAN HUIS DAN ONZE BUREN. LATEN WIJ UIT DE FOUTEN VAN HUN LEREN EN SUCCESSEN DIE ZIJ BEHALEN VERBETEREN EN PROFESSIONALISEREN.

GO FOR IT SU!!!!Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen