vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi ziet vruchten van inspanningen afgelopen drie jaar

lees ook ...

Sluis te Donderskamp/Konomerume wordt hersteld

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij bracht het afgelopen weekend een orientatiebezoek aan de Arawarasluis in het Boven Nickerie/Wayambogebied die buiten werking was, door geb...

Na drie jaar regeren, zegt president Chandrikapersad Santokhi dat de problemen structureel worden aangepakt en de economie zich op het traject van herstel bevindt. Ondanks nationale en internationale uitdagingen en het werken onder de randvoorwaarden van het IMF-programma, is de regering-Santokhi stevig vastgehouden aan de visie van duurzame ontwikkeling en een structurele aanpak.

De belangrijkste resultaten zijn vastgelegd in een boekwerk en met de samenleving gedeeld. Op 16 juli 2023 is het drie jaar geleden dat de regering-Santokhi het roer overnam. Het land was berooid achtergelaten, een immense taak om de financieel-economische crisis op het goede spoor te krijgen. Het is alom bekend dat er een financiële ravage was aangericht. Echter is er met prudent beleid van de regering een ware ommekeer gebracht.

President Santokhi stelt dat door keihard te werken en het uitvoeren van het regeerakkoord, het Herstelplan en het IMF-programma, goede beleidsresultaten neergezet zijn. Dit alles werd gerealiseerd in goed overleg met sociaal maatschappelijke organisaties, vakbonden, het bedrijfsleven en functionele organisaties. Suriname heeft weer een respectabele positie gekregen in de rij van naties.

President Santokhi is tevreden over behaalde beleidsresultaten, gerealiseerd in samenwerking met diverse maatschappelijke en functionele organisaties. Suriname heeft weer een respectabele positie internationaal. De regering zal de tweede helft van haar termijn een strakkere en doelgerichte aanpak hanteren om het land duurzaam te redden.

Resultaten, zoals het halen van internationale economische parameters en voorspelde groei van 2,3% door het IMF, zijn het resultaat van zware inspanningen en offers van alle betrokkenen. Er is nu meer ademruimte en financieringsmogelijkheden. De regering zal nu de aandacht richten op het microniveau en werken aan verlichting voor de burger, investeringen in woningbouw en publiek-private partnerschappen.

Armoedebestrijding, veiligheid, gezondheidszorg en woningbouw voor Surinamers krijgen prioriteit. President Santokhi is optimistisch over de toekomst en roept op tot hard werken voor een mooie en sterkere Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ziet vruchten van inspanningen afgelopen drie jaar