maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfaciliteiten

lees ook ...

Atompai rondt zaken af voor vertrek

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), wil lopende zaken afronden voor zijn vertrek bij de SPB en het Korps Politie Suriname (KPS). Hij werkt onder andere aan de afronding va...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de noodzaak benadrukt om gebieden in het land te voorzien van voldoende sportfaciliteiten, en heeft daarom op dinsdag 21 mei 2024 de sportcommissie bijeengeroepen. Tijdens deze bijeenkomst waren onder andere minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en de directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname, Annand Jagesar aanwezig.

Santokhi heeft de verantwoordelijken voor het sportbeleid aangemoedigd om actief aan de slag te gaan met het opzetten en uitvoeren van sportprojecten in diverse districten. Hij benadrukte dat er binnen elf maanden tastbare resultaten moeten zijn van deze projecten en onderstreepte het belang van een transparant en effectief beleid. Hoewel eerder de wens was uitgesproken om de sportbehoeften aan te pakken, ontbrak het destijds aan voldoende financiële middelen. Nu zijn er echter verschillende fondsen beschikbaar gesteld om deze ambitie te realiseren, waaronder fondsen van Staatsolie en het ministerie van Financiën.

Het sportteam heeft inmiddels meer dan vijftig projecten in ontwikkeling. Binnenkort zullen de leden samenkomen om een aantal van deze projecten te prioriteren, waarbij vooral gekeken zal worden naar de impact op de samenleving, het bevorderen van saamhorigheid en de betrokkenheid van de gemeenschap.

President Santokhi hoopt binnen elf maanden concrete resultaten te zien van deze geplande projecten en benadrukt dat de beschikbare fondsen uitsluitend voor dit doel gebruikt mogen worden. Over een week zal er een vervolgbijeenkomst plaatsvinden waarbij de eerste richtlijnen voor de uitvoering van de projecten besproken zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfaciliteiten