dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi zelfverkozen capaciteitsprobleem

lees ook ...

Pertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off campagne gro...

"Na slechte tijden komen er goede tijden. Na regen komt er zonneschijn," verklaarde Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), vol trots tijdens de massale kick-off van de verkiez...

President Santokhi heeft vaker aangegeven dat deze regering een capaciteitsprobleem ervaart. Er zijn niet genoeg deskundigen onder de hogere ambtenaren vindt hij. Hij schijnt geen kader te willen zoeken onder de spookambtenaren. De vele door hem buiten functie gestelde maar doorbetaalde ministers en hoge landsdienaren, die ook kader kunnen zijn om de problemen op te lossen. Hij heeft daarom commissies ingesteld om vraagstukken op te lossen. De commissies functioneren ongeveer 6 maanden en dan wil hij resultaat zien zegt hij.

Commissies

Maar vreemd is dat maandelijks een -dik betaalde- presidentiele commissie wordt benoemd, een ongeveer drie maal per jaar hoor je wat over het rapport en het advies van een commissie. Of de commissies of de regeringsmedia, of beiden blijven in gebreke, want 12 maal per jaar zouden we moeten horen welke oplossing een commissie heeft uitgevonden en dat gebeurt niet. Opvallend is dat de commissie leden voor 95% leden zijn van de Verenigde Hervormde Partij, waar hij onlangs met als enige kandidatenlijst weer voorzitter werd.

Brokopondo waterramp

Feitelijk veroorzaakt president Santokhi ook het capaciteits probleem in de hand. Omdat hij niet luistert naar ter zake deskundigen. Er zijn voorbeelden van tig mensen die hun deskundigheid aan de president hebben aangeboden. Maar die is er niet op ingegaan. Mensen zoals Ir. Robert Vishnudath, met 100% kennis van waterbeheersing, worden niet gehoord. Tijdens de krutu, de grote vergadering van Saramacaanse dorpskapiteins en dorpelingen uit het rampgebied, gaf de president aan dat hij desnoods het buitenland om hulp gaat vragen om het wateroverlast probleem op te helpen lossen. Waarom neemt hij de adviezen van meneer Vishnudath niet over? Waarom luistert hij niet naar de Vereniging van Economen in Suriname VES om de economische crisis op te lossen?  Kan hij niet tegen knap hoger kader omdat hij op zijn hoogst een zeer middelmatige intelligentie heeft en houdt van de commando democratie? Aan de Politie Academie te Apeldoorn kreeg hij gemiddeld een zes voor elk vak, dat is het bewijs van zijn middelmatigheid. Zijn loyale volgelingen en payong waaiers, maken van de regering het land der blinden, waar de eenoog, want visie loze Santokhi koning is.

Visieloze Brunswijk

Vp. Brunswijk baka nanga en hebzucht, die vliegt in zijn helicopter over het ondergelopen gebied en op film hoor je hem zeggen, den sma musu froissi dya, de mensen moeten hier verhuizen, bij alle ondergelopen dorpen zegt hij die zin en verder komt hij niet. Verder kijkt hij niet, want zijn pupillen zijn veranderd in goud pipieten. Goudkorrels in zijn big’ay , zijn hebzuchtige ogen, want hij weet net als ik dat de oevers en de bodem van de Stuwmeer wemelen van de goudaders. (Ja, het mytische Parima-meer vol goud, het Eldorado bestaat echt en het is het stuwmeer in Suriname) Maar het zijn Braziliaanse en regerings gelieerde ondernemers met hun water, vis en mens vergiftigende skalians en kwik die volledig daarvan profiteren.

foto credits: hindorama.com

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPresident Santokhi zelfverkozen capaciteitsprobleem