donderdag 25 april 2024
25 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

President Santokhi zegt Suriname te zullen redden

lees ook ...

Surinaamse Hindilessen in de schijnwerpers tijdens diploma-u...

Op zondag 21 april 2024 vierde de Suriname Hindi Parishad (SHP) de diploma-uitreiking van Hindi-studenten in Nickerie. De ceremonie, gehouden op het commissariaat, was een gelegenheid waarbij studente...

President Chandrikapersad Santokhi is ervan overtuigd dat de regering onder zijn leiding Suriname zal redden. Hij zei dit bij de 47ste viering van de onafhankelijkheid van Suriname. Volgens de president is de regering hierin goed op weg. “We zullen dag en nacht werken voor elke Surinamer, van deze en toekomstige generaties. We zijn goed op weg.” Het staatshoofd spreekt van een weg die wordt afgelegd, ‘in voortdurend gebed en met bescherming van onze Schepper.’

“En ik weet dat het voor velen soms niet zo lijkt, maar na een hele lange tijd betalen we als land weer onze schulden af. We hebben onze grootste schulden kunnen herschikken. We zijn internationaal weer gekend en erkend”, aldus het staatshoofd.

Santokhi zei verder dat het begrotingstekort van Suriname rond de internationale norm is gebracht. “Ook het vertrouwen is terug en groeit gestadig. We hebben negatieve economische groei omgezet in positieve groei. We hebben een negatieve financiële kas, positief gemaakt. Onze internationale reserve is van nul naar boven de 1 miljard US-dollar.”

Echter zegt het staatshoofd dat de wereld slachtoffer is geworden van de oorlog in Oekraïne, en ook is getroffen door de olie-, voedsel- en klimaatcrisis alsook de nasleep van de Covid-pandemie. Suriname ervaart – als relatief klein land met een financiële crisis – de gevolgen van deze wereldwijde crises extra.

“Ook hier zullen wij als regering verandering in moeten brengen, hetgeen wij ook doen met ons hervormingsbeleid, ons ombuigingsbeleid.” Het staatshoofd voegt eraan toe geen leningen te zullen aangaan, die zwaar zullen wegen op het nageslacht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zegt Suriname te zullen redden