donderdag 18 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi zegt reis naar Indonesie af

lees ook ...

Nationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen act...

Tijdens een bijeenkomst in De Nationale Assemblee op donderdagavond hebben de ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Krishna Mathoera van Defensie aangekondigd dat er onmiddellijk acti...

President Chandrikapersad Santokhi zou als Caricom-voorzitter meedoen aan de G20-top in Bali, Indonesiƫ. Daar heeft hij nu van afgezien. Dit vanwege de huidige binnenlandse ontwikkelingen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op 11 november tijdens een persconferentie meegedeeld dat gezien de situatie in het land, het staatshoofd ervoor gekozen heeft om niet meer te vertrekken. ā€œHij vindt het niet gepast om af te reizen gezien de huidige ontwikkelingen in het land.”Ā  aldus de bewindsman.

President Santokhi is uitgenodigd door het staatshoofd van IndonesiĆ«, Joko Widodo. Hij draagt het voorzitterschap van de G-20. De G-20 is een groep bestaande uit 19 landen en de Europese Unie (EU), die zoā€™n 90 procent van het wereldwijde Bruto Nationaal Product en ongeveer 80 procent van de wereldhandel beslaan.

President Santokhi zei eerder dat het van cruciaal belang is dat Caricom wordt gehoord op internationale podia, waar kleine landen normaliter geen toegang hebben. Hij noemde toen participatie aan deze topconferentie een uitzonderlijke gelegenheid.

Financieel gezien zou deelnemen aan dit evenement geen probleem kunnen zijn omdat de Caricom het zou betalen. Het is voor het eerst dat president Santokhi een buitenlandse reis afzegt vanwege binnenlandse aangelegenheden. (De dreiging van een algehele staking misschien?)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws Ā»

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zegt reis naar Indonesie af