donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

President Santokhi zegt dat regering recht op vreedzame betoging erkent

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

Al twee dagen worden er in Suriname acties gevoerd die onder andere ertoe moeten leiden dat de regering het roer omgooit. Woensdag is het de derde dag dat er actie wordt gevoerd en is het de bedoeling dat een bezoek wordt gebracht aan het Kabinet van de Vicepresident, waar Ronnie Brunswijk kantoor houdt. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) benadrukt, dat het recht van vreedzame betoging wordt erkend door de regering.

“Dit recht is verankerd in de grondwet en internationaal erkend. Het dient door elke democratische staat gerespecteerd te worden.” Santokhi doet echter een beroep op de betogers om de protesten intern goed te leiden, zodat alles ordelijk en vreedzaam verloopt. “Wij willen dat de democratische rechten goed beschermd en nageleefd worden. We willen een vreedzame samenleving,” stelt de president.

Eenheid waarborgen
In het parlement heeft het staatshoofd verder aangegeven, dat het cruciaal is om in deze moeilijke tijden de eenheid als samenleving te waarborgen. “Laten we de belangen en goede bedoelingen goed tot uiting laten komen.”

Hij beklemtoonde dat de regering bereid is om in dialoog te gaan met de protesterenden. Santokhi gaf verder aan de ontevredenheid te begrijpen. “Om het land macro-economisch gezond te maken zijn er pijnlijke maatregelen getroffen”, zei de regeringsleider. Hij rekent op een constructieve bijdrage van alle relevante groeperingen en organisatie om het land op alle facetten weer gezond te maken.

In zijn statement op maandag 18 juli 2022 heeft de regeringsleider geaccentueerd rekening te houden met de gevoelens van de samenleving. Hij verwees toen naar wat hij bij zijn aantreden had gezegd over het pad van herstel. Toen had de president aangegeven, dat het pad van herstel niet gemakkelijk zou zijn en pijn zou doen. Dat het traject van herstel samen moet worden bewandeld is toen ook door hem aangekaart. “Dat geldt vandaag nog steeds,” zei de president in DNA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zegt dat regering recht op vreedzame betoging erkent