zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi zegt buitenlands beleid te zullen continueren

lees ook ...

Bedreigde garnalensoorten in Surinaamse wateren

In de Surinaamse wateren vinden we zowel marine- als seabobgarnalen, maar beide soorten worden bedreigd, de ene door overbevissing en de andere door klimaatverandering. Minister Parmanand Sewdien van ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling op 20 februari laatstleden aangegeven, dat het buitenlands beleid gecontinueerd zal worden omdat internationale samenwerking belangrijk is om ontwikkelingsmiddelen en investeringen te mobiliseren en om de reputatie van Suriname verder te verbeteren.  

De president zei  dat ontwikkelingen in Suriname regionaal en internationaal op de voet worden gevolgd. President Santokhi: “Bepaalde uitspraken, incidenten en ontwikkelingen in ons land trekken de aandacht en hebben contraproductieve effecten op onze samenleving.” Hij merkt op dat deze zaken invloed hebben op de wijze waarop men naar Suriname kijkt en op mogelijke investeringsbesluiten.

Het staatshoofd ging ook in op de periode van Surinames Caricom-voorzitterschap. “Suriname heeft het voorzitterschap van de Caricom succesvol beëindigd en overgedragen aan de premier van de Bahama’s.” Hij onderkende dat het een zeer enerverende periode is geweest met complexe regionale en mondiale vraagstukken. “Desondanks was het een uitzonderlijke gelegenheid om de Surinaamse belangen uit te dragen en een breder netwerk op te zetten”, aldus het staatshoofd in De Nationale Assemblée.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zegt buitenlands beleid te zullen continueren