vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi zal visie Suriname presenteren op Klimaattop in Egypte

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

Suriname zal ook vertegenwoordigd zijn op de VN-klimaatconferentie (COP27) in Egypte. President Chandrikapersad Santokhi zal zelf met een delegatie afreizen en de deelnemende landen toespreken en ook deelgenoot maken van Surinames visie met betrekking tot klimaatverandering.

Deze klimaatconferentie kan gecategoriseerd worden als een van de belangrijkste bijeenkomsten van dit decennium. Hier slaan wereldleiders de handen in elkaar om een klimaatcatastrofe af te wenden. Suriname is klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

De wereldleiders zijn op de top van 7 tot 8 november die van 6-18 november zal duren. In Egypte zullen deze wereldleiders de meest urgente kwesties over klimaatverandering bespreken. Hieronder vallen onder meer toegang tot klimaatfinanciering, verlies en schade voor ontwikkelingslanden en het transformeren van energiesystemen. Op deze klimaattop worden afgevaardigden uit bijkans 200 landen verwacht.

COP27 zal voortbouwen op de resultaten van COP26 om actie te ondernemen en de klimaatnoodsituatie aan te pakken. De ontwikkelingslanden zullen op deze klimaatconferentie in Egypte aandacht vragen voor concrete plannen en het inlossen van gemaakte beloften door de geïndustrialiseerde landen tijdens voorgaande bijeenkomsten. Het staatshoofd en de delegatie worden op 10 november in Suriname verwacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zal visie Suriname presenteren op Klimaattop in Egypte