zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi zal samenwerking Diaspora Instituut bespreken met premier Rutte

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

President Chandrikapersad Santokhi zal de samenwerking met het Diaspora Instituut Nederland (DIN) bespreken met de Nederlandse premier Mark Rutte. De premier is op 12 en 13 september in Suriname met zijn minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher.

“Wij willen ze zeker inzetten waar het mogelijk is. Investeerders hebben altijd de mogelijkheid om in Suriname te investeren”, gaf de president aan. Volgens het staatshoofd is de regering momenteel niet in staat middelen ter beschikking te stellen voor dit instituut.

Bij haar aantreden gaf de regering Santokhi-Brunswijk te kennen dat zij diasporakapitaal zal inzetten voor de ontwikkeling van Suriname. Aangezien de vorige regering een samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aanging, die nadelig uitkwam voor land en volk, besloot deze regering om te heronderhandelen. Tijdens een onderhoud heeft het IMF het inzetten van diasporakapitaal niet goedgekeurd.

Het DIN-bestuur is vorige maand afgetreden. Gewezen voorzitter Kathleen Ferrier liet in een brief weten dat na overleg met de regering van Suriname en een interne evaluatie besloten is, dat er een herbezinning op de benadering van het diasporabeleid nodig is en dat het huidige bestuur daarom aftreedt.

President Santokhi zegt de beslissing van DIN om niet in functie te blijven, te begrijpen en respecteert het besluit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zal samenwerking Diaspora Instituut bespreken met premier Rutte