zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi zal dialoog met maatschappelijke organisaties intensiveren

lees ook ...

Suriname december 2023, spannend en treurig

Over anderhalf jaar organiseert Suriname weer verkiezingen en het wordt spannend want mensen met een strafblad mogen zich niet meer kandidaat stellen als (vice)president, minister of assembleelid, vol...

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangekondigd dat de gesprekken met verschillende maatschappelijke organisaties worden geïntensiveerd. In De Nationale Assemblee (DNA) heeft hij de volksvertegenwoordigers opgeroepen tot het waarborgen van fundamentele normen, waarden en omgangsvormen in de samenleving.

Het staatshoofd heeft opgemerkt dat behalve de externe realiteiten die een negatieve impact hebben op de welvaart en het welzijn van Surinamers, er ook nationale dreigingen zijn die aanpak behoeven. Hij noemde hierbij het creëren van haatgevoelens jegens elkaar – middels bijna criminele bejegening met verregaande beschuldigingen -, afnemende tolerantie, respect en acceptatie voor elkaar, toenemende verruwing van de criminaliteit en nepnieuws.

“Wij moeten allen gezamenlijk het initiatief nemen om deze funeste trend in onze samenleving een halt toe te roepen”, zei president Santokhi. Hij geeft aan dat het een collectieve verantwoordelijkheid is om de diverse dreigingen aan te pakken. De regeringsleider hoopt in deze op de ondersteuning van de private sector, de vakbeweging en relevante maatschappelijke organisaties.

“De gehele samenleving in haar totaliteit en elke individuele burger van ons mooi land is verantwoordelijk om erosie van de fundamentele normen en waarden een halt toe te roepen,” zegt de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zal dialoog met maatschappelijke organisaties intensiveren