woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi zal Algemene Vergadering Verenigde Naties bijwonen

lees ook ...

Legislation to encourage entrepreneurship is being developed...

The "Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project" has been awarded a loan by the World Bank to the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (...

Later deze maand zal president Chandrikapersad Santokhi een bezoek brengen aan Washington DC, Verenigde Staten van Amerika. Het staatshoofd zal ook de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) bijwonen en toespreken, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De minister deed deze mededeling maandag tijdens een persconferentie. 

De 77ste United Nations General Assembly 2022 staat gepland voor later deze maand. President Santokhi is deze week gastheer van de Nederlandse premier Mark Rutte, die een tweedaags bezoek brengt aan Suriname. In de delegatie van de minister-president zit ook minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De delegatie arriveert maandag op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Ramdin heeft tijdens de persconferentie ook gesproken over de internationale samenwerkingen van Suriname en het investeringsbeleid van zijn ministerie. “Het brengen van investeringen is de functie van het ministerie. Wij faciliteren, wij doen deuren open en zorgen ervoor dat de mensen Suriname kennen. Het bedrijfsleven moet zakendoen en niet wachten. Wij geven de voorzet en zij moeten scoren, dat is uiteindelijk de wijze waarop wij dat doen”, zei de BIBIS-minister.

China en Japan zijn volgens Ramdin twee landen die een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de ontwikkelingssamenwerking met Suriname. Het eerstgenoemde land dat op reguliere basis donaties verricht, heeft eerder op de dag nog een donatie van apparatuur specifiek voor het ministerie van BIBIS gedaan.

Japan heeft anderhalf miljoen US-dollar beschikbaar gesteld voor de vernieuwing van pompgemalen en de installatie voor waterbeheersingssystemen. Dit in het kader van een structurele aanpak van de waterproblematiek in Suriname.  “Met elk land praten we over een stukje samenwerking, dat proces gaat door.” Het gaat volgens de bewindsman dan vaak om technische samenwerking en financiële bijstand, aldus de BIBIS-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zal Algemene Vergadering Verenigde Naties bijwonen