vrijdag 19 april 2024
24.2 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi woont herdenking Javaanse immigratie bij

lees ook ...

Achterstallige salarissen leerkrachten worden deze maand uit...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vandaag de samenleving op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen met betrekking tot de salarisbetaling van een aantal leerkrac...

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) heeft op zaterdag 21 januari de Javaanse immigratie herdacht in het Documentatiecentrum. President Chandrikapersad Santokhi woonde de openingsceremonie van deze herdenking bij.

Het documentatiecentrum heeft als doel het documenteren, beschermen, uitdragen en beschikbaar stellen van het rijke Javaans-Surinaams cultureel erfgoed. Hiermee wordt bijgedragen aan de bekendheid en trots van de Javaanse cultuur en erfgoed in Suriname en daarbuiten.

Het staatshoofd gaf aan dat het documentatiecentrum één van de drie projecten is die door een subsidieovereenkomst tussen Indonesië en Suriname tot stand is gekomen. “Mijn oprechte waardering aan de regering, in het bijzonder president Widodo en het volk van Indonesië voor dit vriendelijk gebaar. Ik maak ook van de gelegenheid gebruik om VHJI te feliciteren met haar 38ste verjaardag op 15 januari en wens hen het beste om de Javaanse cultuur in Suriname verder te promoten”, aldus de president.

President Santokhi bedankte een ieder voor hun bijdrage en gaf aan uit te kijken naar verdere intensivering van de relatie tussen beide landen op verschillende niveaus en gelegenheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi woont herdenking Javaanse immigratie bij