maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi woont herdenking Javaanse immigratie bij

lees ook ...

CBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn

In verband met de viering van het Chinees nieuw jaar op 22 januari laatstleden, is er op het Kabinet van de President een culturele avond georganiseerd. Volgens een oud Chinees kalendersysteem is dit ...

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) heeft op zaterdag 21 januari de Javaanse immigratie herdacht in het Documentatiecentrum. President Chandrikapersad Santokhi woonde de openingsceremonie van deze herdenking bij.

Het documentatiecentrum heeft als doel het documenteren, beschermen, uitdragen en beschikbaar stellen van het rijke Javaans-Surinaams cultureel erfgoed. Hiermee wordt bijgedragen aan de bekendheid en trots van de Javaanse cultuur en erfgoed in Suriname en daarbuiten.

Het staatshoofd gaf aan dat het documentatiecentrum één van de drie projecten is die door een subsidieovereenkomst tussen Indonesië en Suriname tot stand is gekomen. “Mijn oprechte waardering aan de regering, in het bijzonder president Widodo en het volk van Indonesië voor dit vriendelijk gebaar. Ik maak ook van de gelegenheid gebruik om VHJI te feliciteren met haar 38ste verjaardag op 15 januari en wens hen het beste om de Javaanse cultuur in Suriname verder te promoten”, aldus de president.

President Santokhi bedankte een ieder voor hun bijdrage en gaf aan uit te kijken naar verdere intensivering van de relatie tussen beide landen op verschillende niveaus en gelegenheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi woont herdenking Javaanse immigratie bij