zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi wil status gemiddeld-inkomen land kwijt

lees ook ...

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York en op de CELAC Summit in Mexico heeft  President Chan Santokhi gevraagd om een herbeoordeling van de classificatie van Suriname en kleine economieën te bepalen bij internationale financiële instituten zoals de Wereld Bank, het IMF, de IDB en andere instellingen. Suriname heeft momenteel de status van een Gemiddeld -inkomen land.

Volgens het staatshoofd is dit niet meer in lijn met de realiteit, vanwege de economische crisis, de kredietwaardigheid en de schuldenlast waarmee het land opgezadeld is.Door de Middle-Income Country classificatie komt Suriname niet zo gemakkelijk in aanmerking voor financiële en technische steun van rijke landen of internationale donoren. Suriname is in werkelijkheid een Low- Income Country gezien de huidige situatie in het land.

Naar zeggen van de president geschiedt de waardering nog steeds volgens een oud systeem dat reeds achterhaald is. Er moet een nieuwe criteria ontwikkeld worden om vooral de kleinere landen te herpositioneren naar de realiteit. Wanneer dat gebeurt, kunnen de landen makkelijker aankloppen bij donorlanden voor ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi wil status gemiddeld-inkomen land kwijt