zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi wil nog meer Indiërs naar Suriname halen

lees ook ...

Korpschef Isaacs spreekt nieuwe AT’ers toe bij afsluit...

Een groep politieambtenaren heeft op woensdag 12 juni 2024 met succes de training van het Arrestatieteam (AT) afgerond. Het AT is een gespecialiseerde eenheid binnen het Korps Politie Suriname (KPS), ...

President Santokhi heeft vandaag 10 januari een ontmoeting met de chief minister, van Madhya Pradesh, Shivraj Singh Chouhan. Tijdens het gesprek gaf Chouhan aan zeer tevreden te zijn met de vriendelijkheid van onze president, zijn uitspraken in het Hindi, zijn toespraak tijdens de PBD-conventie en de ideeën die hij naar voren heeft gebracht.

Chouhan zegt de relatie tussen Suriname en Madhya Pradesh op het niveau van land en volk te willen intensiveren. De president heeft aangegeven dat hij de focus voor nu wil leggen op het farmaceutische, het exporteren van medicijnen naar Suriname. Medicijnen zijn wereldwijd niet altijd toegankelijk en zijn vaak ook onbetaalbaar.

Door een samenwerking met India zou Suriname een hub kunnen vormen voor de regio. Chouhan staat hier open voor en wil morgen meetings arrangeren met mensen uit de farmaceutische wereld, om hen in contact te brengen met de delegatie van de president.

Ook gaf de president aan dat de wereldbevolking blijft stijgen en de voedselzekerheid gegarandeerd moet blijven. Hier zal de samenwerking tussen beide landen goed te pas komen, gezien Suriname veel landbouwgrond heeft. Chouhan is bereid arbeiders te sturen naar Suriname om de landbouw te versterken, zodat de afzet wordt vergroot.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi wil nog meer Indiërs naar Suriname halen