Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gezamenlijke diepzeehaven voor Guyana en Suriname

Geplaatst

op

Bij het bezoek van President Chandrikapersad Santokhi en vice-President Ronnie Brunswijk gisteren aan het district Nickerie openbaarde  de president aan zijn gehoor dat hij en de President van Guyana afspraken hebben gemaakt om gezamenlijk een  werkgroep aan te stellen om de praktische zaken rondom de olievondst te bespreken. Volgens President Santokhi liggen Surinames en Guyana’s oliebronnen niet ver van elkaar. Hij vraagt zich dan ook af waarom er afzonderlijk een grote diepzeehaven gebouwd zou moet worden.

Het staatshoofd meent dat de bouw samen gedaan kan worden en ook samen gefinancierd kan worden door de particuliere sector. Hij denkt aan de mogelijkheid voor een Public Private Partnerschap: de twee overheden en de private sector. Het gaat president Santokhi dan niet alleen om het ontwikkelen van de oliesector, maar ook de gasindustrie. Hij geeft aan dat zowel Suriname, Guyana als Frans-Guyana over gasvoorraden beschikken. De landen zouden deze sector samen kunnen ontwikkelen en exporteren naar de regio en de rest van Zuid-Amerika. Voor Suriname kan het de ontwikkeling van de bauxietindustrie in het Bakhuisgebied betekenen.

Het staatshoofd onderstreept hetgeen de vicepresident eerder op de dag had gezegd, namelijk dat de ontwikkeling van olie- en gasindustrie impact zal hebben op Nickerie. Suriname moet hierop inspelen en Nickerie moet op deze ontwikkeling voorbereid worden. Volgens president Santokhi zal de ‘local content’ discussie geïnitieerd door de Staatsolie Maatschappij Suriname binnenkort op gang komen. Hij noemt zaken als ondernemerschap, hotelwezen, moderne technologie, aanleveren van personeel, middelen, materiaal en foerage die allemaal van belang zullen zijn wanneer de ontwikkeling begint. De president gaf aan dat ook de backtrack tot het verlenen zal gaan behoren. Hij schetst een beeld van een handelscentrum, steiger en werkgelegenheid. – culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Limbo
zondag 4 oktober 2020 05:20

dat zou mooi zijn jammer genoeg maken jij en ik het dan niet mee. Zeker weer een 100 jaren plan. Maar zou wel ideaal zijn. Mooie ideetjes allemaal

Papa Sranan
donderdag 8 oktober 2020 00:09

En wanneer de haven gereed en operationeel is, verjaagt de criminele guyanese staat Suriname.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen