zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
1
(1)

President Santokhi wil dit jaar 3/4 van de bevolking vaccineren

lees ook ...

Santokhi discusses old age pension gap with former Surinames...

President Chan Santokhi had a meeting on Wednesday with a delegation from The Umbrella Body Combating AOW Gap Surinam ex-Kingdom (HOOB) The delegation was led by the foundation chairman, Dennis Belfor...

President Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens de persconferentie op maandag 24 mei 2021 aan dat het zijn streven is dat voor het einde van dit jaar  tenminste 75% van de bevolking zich heeft laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. Er is op verschillende landen een beroep gedaan om vaccins aan Suriname te leveren, te weten: Nederland, China, Rusland en Cuba. De regering hoopt op schenkingen maar  zal betalen als het moet. “Want wij willen het volk beschermen”, aldus de president.

De President sprak zijn ongenoegen uit over de recente protestdemonstratie, waarbij de Covid-19-maatregelen overboord werden gegooid.  President Santokhi zei dat niemand komt aan het recht van demonstratie en betoging, maar benadrukt dat de volksgezondheid in gevaar is en zei te vrezen voor een derde en een vierde covidgolf.

De President riep de bevolking op om zich te laten vaccineren. Het streven is voor eind dit jaar driekwart van de bevolking gevaccineerd te hebben zodat er beleid kan worden ontwikkeld en tot normalisatie kan worden overgegaan. Er komen vaccins uit Nederland en van de Chinese regering heeft Suriname een toezegging gekregen voor de betaling van 100.000 stuks vaccins. Aan Rusland is een aanvraag gedaan voor het goedgekeurde Sputnik en ook op Cuba is een beroep gedaan. Suriname is voorbereid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi wil dit jaar 3/4 van de bevolking vaccineren