vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi wil Covid-sneltesten introduceren bij gebedshuizen

lees ook ...

Narcoticabrigade houdt informatiesessies op scholen

De afdeling Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname verzorgd in samenwerking met de buurtmanagers; bikers en afdeling jeugdzaken informatie sessies op verschillende scholen in stad en district...

Hoewel de Covid-maatregelen in Suriname afgelopen vrijdag zijn versoepeld, zijn de gebedshuizen nog dicht. De lockdown op de zondag is opgeheven. President Chan Santokhi wil dat kerken gebruikmaken van de Covid-19-sneltesten vóór aanvang van de diensten. Het zou gaan om een pilotproject. Hij hoopt vóór of op 11 juli een oplossing te hebben voor het openstellen van de kerken.

Het staatshoofd heeft aan zijn werkarmen de opdracht gegeven om het overleg met de geestelijke leiders voort te zetten. Voor deze pilot met de sneltesten zal de mogelijkheid worden bekeken om trainingen te faciliteren voor leden van religieuze organisaties, die een medische achtergrond hebben. Deze getrainde leden zouden dan Covid-sneltesten uit kunnen voeren.

Aangezien er een duidelijke stijging te merken is onder het aantal personen dat asymptomatisch drager is van het Covid-19-virus is dit ten zeerste aanbevolen, zegt Santokhi. De nieuwe varianten grijpen namelijk sneller om zich heen.

Terwijl er rekening wordt gehouden met de belangen van diverse stakeholders is de regering medeverantwoordelijk voor het waarborgen van de algemene gezondheidszorg. De gesprekken worden voortgezet om binnen onafzienbare tijd te geraken tot pasklare oplossingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi wil Covid-sneltesten introduceren bij gebedshuizen