maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi wil brandweervoertuigen kopen in India

lees ook ...

Inbraak in Sint-Jozefkerk: Grote schade en diefstal

Inbrekers hebben vrijdag de Sint-Jozefkerk in Geyersvlijt geplunderd. De ongewenste bezoekers hebben de kerk bezocht en aanzienlijke schade aangericht. De dieven zijn via een raam binnengekomen en heb...

Tijdens het bezoek aan India heeft president Chandrikapersad Santokhi gesprekken gevoerd met het bedrijf Brijbasi Hi Tech Udyog Limited. Het onderhoud welke heeft plaatsgevonden op 13 januari 2023 betrof de aanschaf van voertuigen voor het Korps Brandweer Suriname (KBS). Het Indiase bedrijf heeft 15 jaar geleden brandweerwagens aan Suriname geschonken.

Deze waren overhandigd aan president Santokhi die toen minister van Justitie en Politie was. Het bedrijf is gespecialiseerd in apparatuur die nodig is voor het blussen van branden, alsook machines en voertuigen.
Brijbasi kan gerenoveerde wagens leveren met de nieuwste technologie.

Hierbij kan er worden voorzien in de behoefte voor brandweervoertuigen met ladders van verschillende hoogten. De voertuigen hebben de technologie om zelfs gas te detecteren, en kunnen ook worden ingezet bij aardbevingen.

Het bedrijf is pionier op het gebied van ontwerp, fabricage en levering van brandweervoertuigen en -apparatuur op het Indiase subcontinent. Het staatshoofd geeft aan dat de aanschaf van brandvoertuigen hoognodig is, daar de huidige voertuigen niet in goede staat bevinden.
Er zal aan het bedrijf aangegeven worden welke voertuigen Suriname nodig heeft.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi wil brandweervoertuigen kopen in India