maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi wil betere samenwerking Caricom

lees ook ...

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel geb...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag ge...

President Chandrikapersad Santokhi wil zich sterk maken voor het verbeteren, versterken en het vruchtbaarder maken van de samenwerking binnen de Caricom. Met deze instelling vertrok het staatshoofd op 28 februari 2022 naar Belize  voor deelname aan een Caricom staatshoofden meeting.

Het staatshoofd zei voor zijn vertrek ten overstaan van vicepresident Ronnie Brunswijk dat hij constateert dat de Caricom nog te weinig samenwerkt om projecten uit te voeren. De regeringsleider zegt binnen de Caricom kenbaar te hebben gemaakt, dat Suriname over vruchtbare grond beschikt. Hij wil graag dat Caricom leiders in Suriname komen investeren op basis van gedeelde inspanning, gedeelde verantwoordelijkheid en gedeelde kosten.

President Santokhi zegt dat tijdens de Caricom staatshoofden vergadering klimaatverandering, de financieel-economische situatie, politieke zaken, luchtvaart en toerisme besproken zullen worden. Ook zullen regionale en internationale disputen worden bekeken. Het staatshoofd doelt hiermee onder andere op grensdisputen tussen landen en de militaire aanval van Rusland op Oekraïne.

Het staatshoofd zal ook participeren in een meeting van de regeringsleiders van Centraal-Amerika en de Caricom. Daarbij zullen gemeenschappelijke vraagstukken besproken worden zoals klimaatverandering en de financieel-economische situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi wil betere samenwerking Caricom