dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
2.9
(12)

President Santokhi weggejaagd uit Apoera

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

President Santokhi heeft op 08 augustus jongstleden Kabalebo bezocht waarbij hij het houtbedrijf Greenheart en onder andere de dorpen Apoera, Washabo en Section bezocht. De steiger te Section werd ook bezocht alsook de nieuwe bakkerij die daar is geplaatst in samenwerking met meelmaatschappij de molen.

Zijn bezoek viel evenwel niet  in goede aarde bij de bewoners van Apoera. Zij voelden zich waarschijnlijk beledigd door het feit, dat er een officiele mededeling was gedaan, dat er op 08 augustus de hele dag geen alcohol mocht worden verkocht. In Apoera verzamelden vele mensen zich op het veld waar de helicopter was geland en riepen dat hij weg moest gaan Anderen schreeuwden ongepaste termen en toonden vuige gebaren.

President Santokhi heeft het weer eens voor elkaar gekregen dat hij op een plek waar hij met blijdschap ontvangen zou moeten worden, grof is weggejaagd. Waarschijnlijk voelt hij niet in voldoende mate aan wat hij wel en wat hij niet moet doen.

Een nawoord: Het filmpje dat hierover rond gaat, is door Brunswijk van de ABOP  gemaakt en verspreid, die zijn coalitiepartner is. Brunswijk gaf namelijk  commentaar tijdens de video. Ook dit is een bewijs dat deze regering geen recht van bestaan heeft. Brunswijk betaald Santokhi nu terug voor onder andere de oprichting van de ‘staatsinvesterings onderneming waar de coalitiepartners van de VHP niets vanaf wisten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

14 REACTIES

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi weggejaagd uit Apoera