maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi: “We zijn door een zware crisis gegaan, maar komen eruit”

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

“We zijn door een zware crisis gegaan, gelukkig komen we eruit, de impact is wel te merken in de samenleving, maar de sfeer is er wel, dat is de kracht van de maand december,” sprak het staatshoofd tijdens een vooruitblik op het komend bij de jaarafsluiting van Staatsraad. President Santokhi bleef stilstaan bij de betrokkenheid van het adviserend orgaan bij wetten en overeenkomsten de ontwikkeling van Suriname rakende.

Het staatshoofd noemde de decembermaand een moment van reflectie en tegelijkertijd een periode van zoeken naar hoop.
Hij wees tijdens zijn toespraak onder meer op de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De regering heeft, aldus president Santokhi, geen andere optie dan nog tweeën een halve maand keihard te werken om de gestelde doelen – in het kader van de onderhandelingen met het internationaal fonds – te halen.

Voor een gezonde economie zal de begroting ook in balans moeten zijn, de koers moet stabiel zijn en de subsidie zal geleidelijk afgebouwd moeten worden. Daarnaast zet de regering zich in om kwetsbare personen tegemoet te komen met subjectsubsidie.

President Santokhi zegt dat dit alles als een team aangepakt dient te worden, waarbij eenheid van oppositie en coalitie nodig is. Hij geeft aan dat de regering bereid is te luisteren indien er andere opties zijn. Het staatshoofd bedankte de Staatsraad voor haar adviezen tot nu toe. Hij zegt dat het orgaan in de afgelopen periode hard heeft gewerkt.

Als voorzitter had president Santokhi er graag altijd bij willen zijn, maar hij heeft zijn aanwezigheid bij belangrijke issues aan de leiding van de Staatsraad overgelaten. Het staatshoofd zegt ook de zekerheid en het vertrouwen bij de Staatsraad te hebben zien groeien. Het orgaan is volgens hem in staat zelfstandig adviezen in teamverband te kunnen bespreken en afhandelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “We zijn door een zware crisis gegaan, maar komen eruit”