woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “We moeten trots zijn op onze vrouwen”

lees ook ...

Voorbereidingsbijeenkomst ivm Agrarische beurs

Belanghebbenden uit de Agrarische Sector zijn op 22 maart jongstleden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgenodigd voor een voorbereidings bijeenkomst met betrekking tot de...

“We moeten trots zijn op onze vrouwen. Wij weten als geen ander wat de kracht van de vrouw is in collectieve strijd in en buiten Suriname. Kijk maar naar het Bureau van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS); een workforce van 80% vrouwen op het bureau. Ook onze regeermacht bestaat uit een workforce van vrouwen,” zegt president Chandrikapersad Santokhi in verband met de herdenking van Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart.

Jaarlijks staat 8 maart in het teken van Internationale Vrouwendag. Tijdens deze dag staan we stil bij gendergelijkheid. Dit jaar is het thema: ‘Onbeperkt leefbaar.’

Er gebeuren verschrikkelijke dingen in de wereld. Van een pandemie, natuurrampen en oorlogen tot ongelijke kansen, armoede en nog veel meer. Daardoor lijkt het alsof onze leefomgeving steeds beperkter wordt.

Tijdens deze dag staan we stil bij wat vrouwen kunnen doen om ons leven weer onbeperkt leefbaar te maken. Laten wij samen in Suriname eraan werken om de leefsituatie van de vrouw verder te verbeteren, stelt het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “We moeten trots zijn op onze vrouwen”