dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “We gaan door met ons onafhankelijk bestaan”

lees ook ...

Unicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelz...

Unicef Suriname en Telesur hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het welzijn van kinderen in Suriname te verbeteren, met speciale aandacht voor hun mentale gezondheid, de ontwikkelin...

Tijdens de viering van 48 jaar Srefidensi heeft president Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat de onafhankelijkheid voor Suriname betekende dat het land in zijn eigen behoeften moest voorzien. Hij stelde dat dit heeft geleid tot de opkomst van Surinaamse producten, merken, fabrieken, bedrijven en coöperaties.

“Het is van essentieel belang dat we doorgaan met het stimuleren van meer productie om in onze behoeften te voorzien, als we echt onafhankelijk willen zijn op alle niveaus,” verklaarde het staatshoofd. Hij benadrukte dat het land zijn eigen producten op de markt moet blijven brengen voor de lokale economie en technologie moet inzetten om verder uit te breiden.

President Santokhi wees op de bijdrage van verschillende bedrijven aan de sociaaleconomische en maatschappelijke positie van Suriname, evenals aan innovatieve ontwikkelingen, woningbouwprojecten en andere activiteiten die Surinaamse gezinnen hebben versterkt. Hij riep op tot voortdurende ondersteuning voor gezamenlijk succes en de opbouw van het land.

Hoewel het staatshoofd erkent dat de macro-successen niet altijd de individuele behoeften vervullen, benadrukte hij dat het land heeft gekozen voor structurele hervorming van de economie om deze goed te organiseren. President Santokhi benadrukte het belang van leren van de fouten van andere landen die te maken hebben gehad met slecht beleid en persoonlijke belangen. Hij waarschuwde voor het risico van het in verkeerde handen vallen van oliereserves en de toekomst van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “We gaan door met ons onafhankelijk bestaan”