maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
4
(2)

President Santokhi: “We gaan dit land samen uit de problemen halen”

lees ook ...

Dc Bhola zal overleg voeren met trekkers protestactie 24 maa...

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft aangekondigd dat hij de trekkers van de voorgenomen acties op 24 maart in Paramaribo heeft uitgenodigd voor een overlegmoment. Ve...

In zijn Nieuwjaarsboodschap tot de natie heeft president Chan Santokhi gezegd dat Suriname met gezamenlijke inspanning uit de problemen kan worden gehaald. Verandering zal volgens het staatshoofd niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Hij benadrukt dat er een realiteit is waar er rekening mee gehouden moet worden.

“Een realiteit, waar we als regering in gestapt zijn”, aldus de president, die echter eraan herinnert dat hij bij zijn aantreden een belofte heeft gedaan. Ook doet hij alleen maar als hij weet dat hij het kan waarmaken.

De overtuiging van president Santokhi is dat de belangen die we delen, groter zijn dan de krachten die ons scheiden. “Ik weet dat velen van u zich afvragen of we echt die nieuwe start gaan maken. Er is zoveel wantrouwen in de politiek en in de overheid. Maar als we ervoor kiezen om ons aan het verleden vast te laten houden, zullen we niet verder komen.”

Hij benadrukt dat Suriname een jonge bevolking heeft. Zich tegen deze groep richtend, zegt het staatshoofd: “Je hebt het vermogen om dit land voor jou en de kinderen, die na jouw komen op te bouwen.” Het gaat er volgens hem niet om dat het niet snel genoeg gaat, maar meer om de weg die je volgt, om op het punt te komen waar we allen willen zijn. “En dat is een betere toekomst waar alle Surinamers in eenheid en saamhorigheid gelukkig kunnen leven.”

Het staatshoofd zegt dat het aan ons is om te beslissen of we deze tijd besteden aan het focussen op wat ons scheidt of juist op wat ons bindt. “Wij bepalen waarvoor wij ons inzetten en doen wat nodig is. Alleen zo zullen we een gemeenschappelijke basis vinden met een focus op de toekomst die we voor ons zelf en voor onze kinderen willen. We moeten het samen doen.” Hij benadrukt dat het makkelijker is om oorlog te voeren, dan om te vechten voor vrede.

“Het is gemakkelijker anderen de schuld te geven, dan jezelf te onderzoeken. Het is gemakkelijker om te wijzen op wat ons van elkaar onderscheidt, in plaats van te letten op hetgeen we gemeen hebben”, aldus de regeringsleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “We gaan dit land samen uit de problemen halen”