dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “We gaan alles doen om jullie te beschermen”

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

Tijdens de loting van percelen voor tuinboeren in Nickerie heeft president Chandrikapersad Santokhi aangekondigd dat zijn regering zich volledig zal inzetten om de belangen van de landbouwers te beschermen. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van agrarische ontwikkeling en verzekerde hij de boeren van speciale bescherming. Meer dan 330 zelfstandige boeren komen in aanmerking voor een stuk grond.

President Santokhi onthulde dat recentelijk was geconstateerd dat een individu maar liefst tweehonderd hectare grond in bezit had genomen, waarbij ook de stalweide van enkele boeren werd ontnomen. Hij benadrukte dat dergelijke praktijken onaanvaardbaar zijn en dat zijn regering vastbesloten is om het rechtmatige eigendom van de boeren te waarborgen.

Ik ga jullie beschermen. Presidentiële besluiten zullen ervoor zorgen dat alles wordt teruggedraaid, en niemand zal aan jullie percelen komen,” verklaarde het staatshoofd. President Santokhi moedigde alle boeren met een stukje grond aan om gebruik te maken van de grondconversieregeling die door de regering is ingevoerd.

Hij verzekerde dat deze regeling ervoor zal zorgen dat niemand ooit nog hun grond kan afpakken, en dat het eigendom blijvend zal zijn voor henzelf en toekomstige generaties. Verder benadrukte de president de kansen die zijn regering biedt voor de export van agrarische producten en beloofde hij trainingen voor moderne technologieën op het gebied van landbouw.

Hij riep de boeren op om aandacht te besteden aan voedselveiligheid en geen gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Daarnaast wees hij op het aankomende agrarische project in samenwerking met de wereldberoemde yoga en spirituele leermeester Sadhguru, waar boeren de mogelijkheid zullen hebben om organisch voedsel te produceren zonder gebruik te maken van chemicaliën. Binnenkort volgt de training Organic Food, waarmee boeren hun gewassen kunnen beplanten met behulp van hun eigen compost.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "We gaan alles doen om jullie te beschermen"