maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
3.2
(5)

President Santokhi waarschuwt volk voor NDP

lees ook ...

President Santokhi terug na succesvolle COP28-conferentie

President Chandrikapersad Santokhi is teruggekeerd naar Suriname na een succesvolle deelname aan de COP28-conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar hij het standpunt van Suriname als ...

President Chandrikapersad Santokhi roept de Surinaamse gemeenschap op om waakzaam te zijn voor de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van ex-president Desi Bouterse. Het voormalig staatshoofd heeft woensdag de Centrale Markt en de Vreedzaammarkt bezocht en een ronde gemaakt in het centrum van Paramaribo. Er wordt namelijk gemobiliseerd tegen het beleid van de regering-Santokhi.

Het staatshoofd merkt op dat de personen die schuldig zijn voor de crisis, zich nu als de redders aandienen. “Eenieder mag kritiek leveren we staan open daarvoor. Maar juist de personen die verantwoordelijk zijn voor het failliet raken van het land, die verantwoordelijk zijn voor de US$ 4 miljard schuld als land, dat de Centrale Bank leeggeroofd is en verantwoordelijk zijn voor de verloedering die is ontstaan in de samenleving en waarbij morele waarden en normen verdwenen zijn. Juist die personen dienen zich als redders aan,” zegt Santokhi.

Het staatshoofd zegt dat Suriname een toffe periode achter de rug heeft. “We hebben geen populistische dingen gedaan door harten en zielen te kopen door continue pakketten te verstrekken. De pakketten dragen bij ja, want er is dan voedsel op tafel, maar je moet het land ontwikkelen. Als je een moeras hebt aangetroffen dan moet het land uit het moeras en de diepe crisis halen.” Er wordt volgens de president nu gewerkt aan de opbouw, stabilisatie en groei van de economie.

“We hebben land uit de crisis gehaald en dat doet een beetje pijn en men gaat misbruik maken van de situatie. We moeten waakzaam zijn dat deze groep die vanaf 25 februari 1980 al drie keer aan de macht is gekomen. Wat ze hebben gedaan is het land totaal vernietigen. Ze maken zich klaar, omdat de groei begint. Er komt geld binnen, olie en gas komen. Ze willen doorgaan met hun gedrag. Volk van Suriname, u bent gewaarschuwd,” zegt Santokhi.

De NDP heeft donderdag een persbriefing, vrijdag de Dag van de Revolutie worden kransen leggen bij het Revoplein en zaterdag een massameeting in partijcentrum Ocer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi waarschuwt volk voor NDP