dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi waarschuwt tegen schijnwelvaart

lees ook ...

Project Krin Birti gelanceerd in Saramacca voor schonere omg...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft het project Krin Birti gelanceerd in het ressort Jarikaba, gelegen in het district Saramacca. Dit initiatief, uitgevoerd in samenwerking m...

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee op maandag 27 november benadrukte president Chandrikapersad Santokhi dat de regering geen voorstander is van schijnwelvaart. Hij reageerde hiermee op de politiek strategische beleidskwesties die eerder waren besproken door de fractieleiders in de eerste ronde van de APB.

President Santokhi betoogde dat een beleid van schijnwelvaart niet duurzaam is en niet overeenkomt met behoorlijk bestuur. Hij onderstreepte dat het huidige beleidskader van de regering niet op zichzelf staat, maar het resultaat is van de situatie bij het aantreden van de regering.

Het doel is een solide binnenlandse economie te creëren en een zorgstelsel te ontwikkelen dat dient als fundament voor groei en ontwikkeling voor de huidige en toekomstige generaties. President Santokhi erkende dat de samenleving offers heeft gebracht, maar gelooft dat deze inspanningen de toekomst positiever zullen maken.

Hoewel het traject van herstel en stabiliteit naar groei niet perfect verliep en werd vertraagd door onvoorziene ontwikkelingen, waardeerde de president de constructieve bijdrage van sociale partners. Hij erkende dat sommige eisen en verwachtingen buiten de realiteit van de Surinaamse economie liggen, maar benadrukte de bereidheid om in goed overleg naar haalbare oplossingen te streven.

President Santokhi bedankte het college en de gezamenlijke vakbonden voor hun constructieve ondersteuning en benadrukte dat gemaakte afspraken moeten worden nageleefd en uitgevoerd. De regering zal doorgaan met constructieve onderhandelingen en nationale dialoog voor gunstige en gebalanceerde resultaten in het belang van het volk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi waarschuwt tegen schijnwelvaart